06 - 42 609 766 info@connectingct.nl

Voor mensen met een zorgvraag en mantelzorgers

Je bent niet je ziekte of beperking. Je bent mens!

Mensen worden vaak door ziekte en/of beperking gehinderd in hun zelfstandigheid. Dit is natuurlijk heel vervelend. Voor mantelzorgers levert dit zorgen op over hun geliefde. Er is hierin veel mogelijk alleen is het niet altijd even overzichtelijk wat er nou precies mogelijk is. Zowel op zorg en welzijnsgebied als op het gebied van (technologische hulpmiddelen)

 

Ik kan u hierbij helpen. Ik om bij u op huisbezoek en samen kijken wij naar de problemen waar u tegenaan loopt. Hierop ga ik op zoek naar een passende oplossing. Ter allertijden zal ik eerst kijken naar oplossingen die liggen op het gebied van (technologische) hulpmiddelen zodat u zo lang mogelijk zelfredzaam kan blijven. Mocht dit niet passen voor u zijn kan ik u verwijzen naar welzijns- en zorgorganisaties. Ook als u al hulp van een zorg en/of welzijnsorganisatie ontvangt, kan ik u advies geven over hulpmiddelen. Ik zal u dan vragen of ik contact mag opnemen met de organisatie die u helpt.

 

Voorbeeld 1:

Mensen met een ziekte en/of beperking:

U heeft veel medicijnen. U maakt al gebruik van een baxterrol (zakjes) maar u heeft heel veel moeite met het openmaken van de zakjes of u vergeet de medicijnen wel eens in te nemen. In het laatste geval kunt u gebruik maken van een medicijnwekker. Voor beide situaties kunt u gebruik maken van een medicijndispenser. Dit is een apparaat die de zakjes op de juiste tijden uitgeeft en hierbij geluid maakt en het knipt het zakje open. Hierdoor kunt u zelfstandig u medicijnen in blijven nemen.

Voorbeeld 2:

Uw moeder heeft beginnende dementie. U merkt dat zij onzeker wordt om zelfstandig naar buiten te gaan. Ze is een beetje bang om de weg kwijt te raken. In dit geval kunt u kiezen voor een senioren mobiele telefoon. Maar u kunt ook kiezen voor een GPS tracker. Deze laatste is op verschillende manieren inzetbaar. Hij kan gebruikt worden als alarmknop. Maar u kunt hem ook gebruiken om te zien waar iemand zich bevindt. Dit laatste is natuurlijk wel aan wet- en regelgeving gebonden, maar ook hier kan ik u meer over vertellen.